Basis lichttechniek voor de OVL beheerder

Wat leer je

In deze cursus leer je de definities van de verschillende termen die in de lichttechniek worden gebruikt. Wat houdt CRI in en wat heeft het voor een effect, wat betekend CCT en wat is lumenbehoud. In een serie van lessen wordt je op de hoogte gebracht van deze essentiële termen. Hoe maak je nu een berekening om te bepalen of een armatuur geschikt is voor de toepassing. In de training wordt tevens ingegaan op eenvoudige berekeningen. Aan het einde van de cursus bent in staat de gebruikte termen te begrijpen en een lichtplan en bestek te beoordelen. We gaan in op lumen behoud, levensduur, behoud factoren etc. We gaan in op de werking van de led en hoe mogelijk meer besparingen op energie te behalen zijn.

Aan het einde van de cursus weet je wat de verschillende termen inhouden en ken je de achtergronden bij de termen. Hiermee wordt het lezen van een technische specificatie van een armatuur een stuk eenvoudiger en kun je snel zien welke informatie mist of onvolledig is. Tevens zul je makkelijker kunnen beoordelen in hoeverre een armatuur mogelijk geschikt is voor een specifieke toepassing.

Voor wie is deze cursus

Deze training is bedoeld voor mensen die meer willen leren over verlichtingstechniek. Het is voornamelijk gericht op openbare verlichting.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist. Affiniteit met (elektro)techniek en verlichting is een pre.

Instructeur(s)

Ir. Dick van Riel (EMB-Consultancy)
Jacob Nuesink

Start datum

Deze training is volledig online en kunt u starten wanneer u wenst.

Eind datum

Deze training blijft gedurende een periode van 6 manden beschikbaar.

Tijdsinspanning

De lessen zijn compact en zijn maximaal 10 – 15 minuten per les. De inhoud is dusdanig gemaakt dat de lessen makkelijk te volgen zijn op een desktopcomputer of een mobiel apparaat. Bijvoorbeeld in de trein op de tablet of telefoon studeren en op kantoor/thuis op de desktopcomputer of laptop.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function learndash_get_course_price() in /home/customer/www/academy.armaturenregister.nl/public_html/wp-content/plugins/sfwd-lms/includes/settings/settings-billing-functions.php:294 Stack trace: #0 /home/customer/www/academy.armaturenregister.nl/public_html/wp-content/plugins/sfwd-lms/themes/legacy/templates/course.php(100): learndash_payment_buttons(Object(WP_Post)) #1 /home/customer/www/academy.armaturenregister.nl/public_html/wp-content/plugins/sfwd-lms/includes/class-ld-cpt-instance.php(454): include('/home/customer/...') #2 /home/customer/www/academy.armaturenregister.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(307): SFWD_CPT_Instance->template_content('<h4>Wat leer je...') #3 /home/customer/www/academy.armaturenregister.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(189): WP_Hook->apply_filters('<h4>Wat leer je...', Array) #4 /home/customer/www/academy.armaturenregister.nl/public_html/wp-includes/post-template.php(253): apply_filters('the_content', '<h4>Wat leer je...') #5 /hom in /home/customer/www/academy.armaturenregister.nl/public_html/wp-content/plugins/sfwd-lms/includes/settings/settings-billing-functions.php on line 294